my elekti.

Contact.

Bruggestraat 72
8930 Menen
T. +32 (0)56 51 54 50
M. +32 (0)496 19 11 19
E. info@elekti.be

Nieuw item
Nieuw item
Nieuw item
Terug naar overzicht
21/11/2019

Als ondernemen gemakkelijk was, deed iedereen het. #dagvandeondernemer

Angelique VERCAUTEREN
Categorieën: Nieuws


Vandaag is het Dag van de Ondernemer. Een dag waar Unizo de inzet, durf en doorzetting bewondert van ondernemers.

Elekti. blaast binnenkort vijf kaarsen uit. Hoe blikken zij terug?

Stefaan en Angélique aan het woord. 

In november 2018 werden jullie OnderMener van het Jaar in de categorie B2B. Hoe was die ervaring? Wat heeft die prijs betekend voor elekti.?
Angélique: De ster is een bevestiging en waardering voor ons doorzettingsvermogen om dagelijks ingenieurs en bedrijven met elkaar te verbinden. Dit was natuurlijk een superleuke ervaring!
Als je start met ondernemen is er een businessplan maar geen handboek die je leert hoe je onderneemt. En als ondernemen gemakkelijk was, deed iedereen het (lacht). We leggen voor onszelf de lat heel hoog en ook onze klanten doen dit. Dit zorgt voor heel wat betrokkenheid maar ook frustraties. De schaarse arbeidsmarkt van Ingenieurs en Technici in West-Vlaanderen, is nu éénmaal niet de meest voor de hand liggende. Maar zoals mijn ma altijd zegt: "Moeilijk gaat ook."

Jullie werken op vandaag met een team van 5 mensen. Hoe ervaren jullie dit? 

Stefaan: Teamuitbreiding betekent investeren, delegeren en structureren maar ook fysiek ruimte creëeren opdat iedereen optimaal in een aangename werkomgeving kan werken. Zo breidden we ons kantoor dit jaar uit met 3 interviewruimtes en 5 burelen. Dit was heel wat in combinatie met de stijgende vraag vanuit bedrijven en ingenieurs die ons als partner wensen. Ook mentaal was dit een leerproces om prioriteiten te stellen en het juiste interne talent in te zetten op de juiste business. We hebben geleerd dat ondernemen geen sprint is maar wel een marathon, wat niet makkelijk is in onze maatschappij waar alles snel moet gaan.

Angélique: Stefaan is het eerste contact met de ingenieurs elektromechanica. Om dit te kunnen blijven doen, kon hij niet anders dan delegeren. Zo kwam ik erbij om strategisch mee te denken in de marketing en sales en om operationeel de medewerkers te sturen. Brecht nam de rol op als consultant met focus op werving en selectie van juniors en bouwprofielen, Britt en Käbi werken als ondersteunende arbeidspsychologen. Teamwork makes the dream work.

Wat zijn de grootste moeilijkheden als ondernemer binnen HR? 
Angélique: Zowel de bedrijven als de ingenieurs zijn veeleisender dan pakweg enkele jaren geleden. De bedrijven willen een ingenieur, onmiddellijk inzetbaar en met de juiste ervaring en attitude. Door het overaanbod aan vacatures schept dit de mogelijkheid voor de ingenieurs om hun eisen nog scherper te stellen. Als bemiddelaar is de brug bouwen tussen beide partijen er niet makkelijker op geworden. En als het niet snel genoeg gaat, zijn wij de eerste die de vlaag aan frustraties ontvangen. Je moet een dik vellen hebben om in HR te werken! (lacht). Het is daarom onze sterkte om op dat moment creatief mee te denken en zo te volharden tot er een oplossing is. Eén van die zaken is opleiden. Want een diploma is slechts een bevestiging van kennis waar je als ingenieur vele richtingen mee uitkan afhankelijk van jouw vaardigheden. We brengen de ingenieurs tot zelfinzicht zodat ze op basis van de juiste drijfveer de juiste job kiezen.  

Wat willen jullie in de toekomst nog bereiken met elekti.? Wat zijn nog verdere dromen? 
Stefaan: Wij zijn eerder realist dan dromer (lacht). In 2020 willen we vooral stabiliteit door verder te bouwen op de veranderingen in 2019. Bedrijfseconoom Christophe zal ons hierin versterken. Verder willen we blijven inzetten op onze service om alle ingenieurs te begeleiden op hun loopbaanpad. We horen vaak dat zij het fijn vinden een neutraal klankbord bij ons te vinden die hen adviseert in de juiste keuze. We noemen onszelf wel eens "Het Huis van de Ingenieur" We blijven daarom verder inzetten op loopbaanbegeleiding, lezingen en trainingen.

Bedankt Angélique en Stefaan.
We wensen jullie verder veel succes met elekti.! 

Auteur: Britt lecoutre

Reageer

CHAT CHAT
Consultant Heb je een vraag? Wij zijn online.

Sorry

Wij zijn momenteel niet online. Stel hier je vraag en wij nemen contact met je op

Bedankt

Bedankt voor de informatie, we nemen snel contact met u op.
Deze website zet cookies in om je een betere surfervaring te bieden. Als je de site bezoekt, verklaar je je hiermee akkoord. Lees de cookiepolicy.
Close