Onze kantoren.

Bruggestraat 72
8930 Menen
T. +32 56 51 54 50

Maaltebruggestraat 169
9000 Gent
T. +32 9 396 59 78

E. info@elekti.be

Terug naar overzicht

Ontdek onze Onboarding Checklist

Categorie├źn: ToolsBedrijven investeren fors in rekrutering. Maar wat baat het als werknemers na aanwerving aan hun lot overgelaten worden en talent onderbenut blijft? Bij elekti. werkten we een handige onboarding checklist uit.
 


Iedereen overwerkt.

Harde woorden maar uit Gallup onderzoek blijkt dat slechts 12% van de nieuwe medewerkers tevreden is over hun onboarding. De paradox is dat je net iemand aanwerft omdat iedereen overwerkt is. Hij of zij moet de werklast verlichten. Maar zolang niemand tijd kan vrijmaken om deze persoon op te leiden, zit die er een beetje voor spek en bonen bij. En dus probeert die het zelf maar uit te zoeken of het nu goed of fout is, effici├źnt of tijdverlies. Ook multinationals die al een gestructureerd programma aanbieden voor nieuwkomers worstelen met de hybride realiteit waar niet iedereen continu beschikbaar is (bron: De Tijd, 2022)

Connectie en cultuur.

Voor bedrijven is het een wake-up call. Het heeft geen zin halsbrekende toeren uit te halen om schaars talent aan te werven, om de nieuwkomers nadien aan hun lot over te laten. Je wil je medewerkers alle kansen geven om succesvol te worden. Dat betekent dat je als bedrijf nog veel meer dan vroeger moet investeren in de twee cruciale c's: connectie en cultuur.

Als sparringpartner wil elekti. bedrijven helpen bij deze onboarding. Collega Sarah behaalde vorig jaar naast haar master bouw, een bachelor coaching en wellbeingmanagement. Zij begeleidt bedrijven en medewerkers via individuele coaching zodat de integratie van nieuwe medewerkers vlot verloopt en er een duurzame samenwerking is. We werkten alvast deze handige checklist voor jou uit.


Ontdek onze checklist


Ontdek alles over onboarding.

elekti. verbindt als 'huis van de ingenieur' bedrijven en ingenieurstalent op expert -of managementniveau. Om de vinger aan de pols te houden, organiseren we geregeld gesprekken met universiteiten, kandidaten en werkgevers. We zien dan ook meer en meer het belang van zelfontplooiing, het uitvoeren van betekenisvol werk en motivatie.