Doe de Wellfie en hou je medewerkers met goesting aan het werk

Door: Angelique Vercauteren 1-6-2023

Categorieën
:
Downloads,

 

Werknemers die gemotiveerd, gezond en boordevol energie tot het einde van hun loopbaan bij jou als werkgever blijven werken is een uitdaging geworden. Vaak komen wij bij bedrijven terecht die met hun handen in het haar zitten om werknemers tevreden te houden. Dit vergt heel wat energie want zonder mensen is het moeilijk om het schip efficiënt te laten varen.

Wij ontdekten een online tool, Wellfie, opgezet door experten en met de steun van de overheid die het welzijn op het werk stimuleert. 

Deze tool analyseert het werkvermogen van een medewerker en geeft aan in welke mate hij of zij lichamelijk en geestelijk in staat is om zijn huidig werk uit te voeren. Dit wordt bepaald door de balans tussen individuele kenmerken (gezondheid, competenties, waarden en houding) en de eisen die door het werk worden gesteld. Het werkvermogen wordt voorgesteld als het dak van een huis en vier verdiepingen die inzoomen op deze kenmerken. Je ontvangt als bedrijf zinvolle feedback en concrete acties die je kan ondernemen om de werknemerstevredenheid en zo ook de goesting in je bedrijf te verhogen.

Volg deze vier eenvoudige stappen: 

​​​​​Wat vind je in dit rapport?