Internationaal rekruteren: een opportuniteit?

Door: Phaedra DEBACKER 12-5-2022

Categorieën
:
Tips & Advies,


“De arbeidsmarkt staat in brand”
 “Volk, volk, volk, roepen steeds meer bedrijven”


“Vlaanderen wordt geconfronteerd met een (bijna) ongeziene arbeidsmarktkrapte. De werkloosheid daalt, de tewerkstelling neemt toe en vacatures raken steeds moeizamer ingevuld. De verdere krimp van de bevolking op arbeidsleeftijd als gevolg van de vergrijzing geeft deze krapte naast een conjuncturele ook een structurele dimensie die zich de komende jaren steeds sterker zal doen voelen. Als we nu niet ingrijpen missen we de jobs en de investeringen van de toekomst” (bron: dep. WSE)
 


 

Deze krapte was voor deze crisis al één van de belangrijkste hindernissen voor de bedrijven om te groeien, corona heeft daar geen verandering in gebracht. 

Ook bij elekti. kijken we over de grenzen heen en hebben we een samenwerking met Eures (European Employment Services) die het vrije verkeer van werknemers in Europa eenvoudiger maakt. Je kan ons ook terug vinden op europese jobbeurzen.
 

"Keep calm en go international."
 


Over de taalbarrière heen

Mocht iedereen op deze wereldbol dezelfde taal spreken dan was samenwerken makkelijker. Wist je dat in taal slechts 15% van je boodschap in de woorden zelf ligt? Intonatie en non verbale communicatie zijn veel meer doorslaggevend. Toch belet het bedrijven anderstaligen aan te werven. Begrijpelijk want het blijft ook een investering. Een investering met een grote meerwaarde als je als bedrijf verder wil groeien.

Er bestaan heel wat tools om anderstalige medewerkers te ondersteunen. Ook hierin heeft elekti. partners die je hierbij helpen.

Wil je meer informatie over deze dienstverlening? Heb je een vacature waarbij europese rekrutering kan?

Contacteer ons.