Falen mag, zowel als medewerker als leidinggevende.

Door: Angelique Vercauteren 16-10-2020

Categorieën
:
Carrièretips,

blog_image:article_elekti_16028413445f896b0025c92.png:end_blog_image

Iedereen faalt wel eens. Wist je dat falen ook nuttig kan zijn? Sommige succesverhalen zijn zelfs geboren vanuit een diepe put. Falen is namelijk een natuurlijk leerproces in ons leven. En dat geldt voor iedereen op de bedrijfsladder.


Het faalproces in kaart


Hoe leren we uit falen?
Ok, we hebben goed gefaald. Wat hebben we daar nu aan? Niet veel als je er niets mee doet. Net zoals bij een foutenanalyse is actie de sleutel. Of zoals Stefaan Gernaey, zaakvoerder bij elekti., formuleert: "Failure is not falling down, failure is staying down." Als je weet dat hoe meer je leert uit je fouten, hoe minder fouten je maakt dan is het interessant hier even bij stil te staan.

Hoe doe je dat nu? Sta stil bij de fout en kijk waar hij echt ligt. Doorgrond de situatie met een open blik. Brainstorm over praktische oplossingen, en wees ook hier niet te snel tevreden. 


Voorbeeld: Je bent werfleider en draagt verantwoordelijkheid voor een werf waar men een waterleiding moet vernieuwen. Alles lijkt in goeie banen te lopen tot er plots een gaslek ontdekt wordt. Door het bijkomende werk mis je de deadline van de werf. Na wat rond te vragen hoor je van de arbeiders dat de metingen fout waren: "De werfleider gaf die aan hen door". Jij dus!

Wat deed je op het moment dat je de metingen doorgaf? Het kwam op het einde van de dag, waarbij er veel op je af kwam. Je kreeg een telefoontje met de metingen. Je noteerde de cijfers verkeerd maar had dit toen niet door. Die foute cijfers gaf je door aan de arbeiders. De fout lag niet bij de persoon die de cijfers aan jou gaf, en ook niet aan de arbeiders. Je verloor even de aandacht, waardoor je de cijfers verkeerd noteerde. Jouw limiet werd overschreden.

Hoe kan je die fout vermijden?  Hoe kan je bewaken dat je gefocust blijft? Deel prikkels in volgens hoe dringend en belangrijk ze zijn. Parkeren kan een oplossing zijn maar ook delegeren. Je kan ook de cijfers niet zelf noteren maar vragen om die via een sms of whatsapp door te sturen. Zo heb je er zelf geen aandacht aan moeten besteden. Denk je zelf aan nog andere mogelijkheden hoe je dit anders kan aanpakken?
 

 

Falen mag
Als je op een nuttige manier omgaat met falen dan faal je correct en dan mag het ook. Bedenk ook dit: Je begaat een fout, je bent niet fout.

Kan je zelf een situatie bedenken waarbij je een falen aanvoelde op de werkvloer? Bekijk dit nu even vanuit een ander perspectief. Wat was de echte oorzaak? Wat kan je hieruit leren? Wat kan je doen om dit anders aan te pakken?


Ben je een werknemer, leidinggevende of organisatie?

Lees dan hier enkele extra tips.

Of volg loopbaanbegeleiding Ook hier is er plaats om faalangst te bespreken. Maak een afspraak met één van onze consultants.
Het geeft je zelfinzicht, verhoogt je zelfvertrouwen en brengt rust in je hoofd.

 


Bronnen:
https://www.depsycholoog.nl/faalangst/
Lazarus, R.S. (1991). Emotion and Adaptation. Oxford University Press, New York.
Conroy, D.E.; Poczwardowski, A.; Henschen, K.P. (2001). "Evaluative criteria and consequences associated with failure and success for elite athletes and performing artists". Journal of Applied Sport Psychology. 13 (3): 300–322.