Kinderen zijn onze toekomstige ingenieurs!

Door: Angelique Vercauteren 3-12-2018

Categorieën
:
Wij, in de pers,
MENEN – Selectiekantoor elekti. uit Menen zegt zijn volle steun toe aan de Techniekacademie. “Want kinderen zijn onze toekomstige ingenieurs.”

Selectiekantoor elekti. komt dagelijks in contact met bedrijven en technische profielen. “Wij proberen alsnog te zorgen voor een perfecte match, goed wetende dat vraag en aanbod op de arbeidsmarkt niet stroken met elkaar”, aldus zaakvoerder Stefaan Gernaey. “West-Vlaanderen heeft niet alleen de laagste werkloosheidsgraad van België, onze provincie heeft ook een groot tekort aan technisch geschoolden. De Techniekacademie is daarom een schitterend initiatief om ingenieurs van jongs af aan te triggeren.”

Stefaan Gernaey, zaakvoerder van elekti. en zelf ingenieur elektromechanica, weet als geen ander dat, gezien de technologische vooruitgang, bedrijven schreeuwen om technische talenten. “Het is belangrijk dat kinderen naast sport of muziek ook met technische geletterdheid in contact komen”, aldus Gernaey. “Dit doet kinderen op een positieve manier kijken naar techniek. Een technische opleiding wordt vaak als minderwaardig gezien maar dit is een totaal verkeerd beeld. TSO wordt dan gekozen omdat de kinderen ASO niet aankunnen of niet sterk genoeg zijn in talen. Dit is niet de juiste drijfveer. De keuze moet er zijn omdat het leuk is iets te maken en te weten hoe de dingen werken. Onze hedendaagse maatschappij kan niet zonder techniek en wetenschappen. Kinderen zijn onze toekomstige ingenieurs. We willen hen mee klaarstomen!”

Buitenschoolse opleidingen

De Vlaamse Techniekacademie is een initiatief van Hogeschool VIVES en kadert binnen het STEM project (Science, Technology, Engineering & Mathematics) waarmee de Vlaamse overheid jongeren wil stimuleren om later voor een technisch georiënteerde job te kiezen. De academie wordt gecoördineerd door Rik Hostyn van Hogeschool VIVES en richt zich met buitenschoolse opleidingen op jongeren tussen 10 en 12 jaar. Het is de ideale manier om op een praktische, onderzoekende en probleemoplossende manier kennis te maken met disciplines zoals elektromechanica, chemie, elektronica, informatica en bouw.

info: www.techniekacademie.be

Bron: Made in West-Vlaanderen, Karel Cambien, 18/12/2017