my elekti.

Contact.

Bruggestraat 72
8930 Menen
T. +32 56 51 54 50

Brusselsesteenweg 151
9090 Melle
T. +32 9 396 63 99

E. info@elekti.be

T. +32 56 51 54 50 of +32 9 396 63 99

Terug naar overzicht
26/05/2021

Hoe loopbaanbegeleiding je kan helpen in de zoektocht naar een job.

Angelique Vercauteren
Categorieën: Sollicitatietips

 

Zelfkennis is het begin van alle wijsheid… Een cliché? Zeker als je op zoek begint te gaan naar een job die bij je past, is het van het allergrootste belang dat je weet wat je wilt. En wat je niet wilt. Waar je goed in bent. En waar je goed in wilt wòrden.

Het heeft weinig zin om zomaar de vacaturesites te doorzoeken op zoek naar jobs voor ‘ingenieurs’ of ‘technische profielen’. Je zult een hele reeks jobaanbiedingen te zien krijgen, maar al gauw zie je door het bos de bomen niet meer, en weet je niet meer waar je écht naar op zoek was.

Een job die bij jou past.

Het is nuttiger om vooraf goed na te denken over deze belangrijke stap. Want uiteindelijk wil je toch een job die goed bij je past, bij je persoonlijkheid en bij je specifieke skills en ervaringen.

Loopbaanbegeleiding kan je inzicht geven in hoe je in elkaar zit: wie je bent als persoon, en in welke werkomgeving je je goed voelt. Je ontrafelt je sterktes en zwaktes aan de hand van gesprekken en tests. De resultaten van deze tests bespreek je uitgebreid met je loopbaanbegeleider. Zo krijg je op een aangename manier snel inzicht in jezelf: op welke obstakels stoot je keer op keer? Wat zoek je eigenlijk écht in een job, en waarom? En wat geeft je energie?

Neem op een bewuste manier loopbaanbeslissingen

Loopbaanbegeleiding kan ook helpen om je langetermijndoelstellingen in kaart te brengen. Waar wil je over 5 of 10 jaar staan? En wat heb je daarvoor nodig? Eventueel een extra opleiding, of een aanloopjob om ervaring op te doen binnen een specifieke sector? Door hier goed over na te denken en grondig je mogelijkheden en dromen door te spreken, zul je sterker in je schoenen staan en op een bewuste manier loopbaanbeslissingen kunnen nemen.

Betaalbare begeleiding dankzij subsidies van de overheid

En dat hoeft niet duur te zijn!
Van zodra je 7 jaar aan de slag bent, kost een begeleiding van 7uur je slechts 80€, de rest wordt gesubsidieerd door de Vlaamse Overheid. 

Ben je nog geen 7 jaar aan het werk? Ook in dat geval is loopbaanbegeleiding of coaching mogelijk. Heb je interesse? Neem alvast een kijkje op elekti.be of neem contact op.

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om zelf aan de slag te gaan. Via het boek 'Gezocht: een baan die bij me past!' van Gerald Sturman kun je je eigen loopbaanprofiel ontdekken. Via vragenlijsten en tests ontdek je je eigen werkstijl vaardigheden, drijfveren, waarden en werkpunten.

Veel succes en graag tot een volgende keer.

Lees ook:
Solliciteren kun je leren - deel 1: 'Wie ben ik?'
Solliciteren kun je leren - deel 2: 'Wat wil ik?'
Solliciteren kun je leren - deel 3: 'Waarom ik?'

Reageer

CHAT CHAT
Consultant Heb je een vraag? Wij zijn online.

Sorry

Wij zijn momenteel niet online. Stel hier je vraag en wij nemen contact met je op

Bedankt

Bedankt voor de informatie, we nemen snel contact met u op.
Deze website zet cookies in om je een betere surfervaring te bieden. Als je de site bezoekt, verklaar je je hiermee akkoord. Lees de cookiepolicy.
Close