my elekti.

Contact.

Bruggestraat 72
8930 Menen
T. +32 56 51 54 50
M. +32 496 19 11 19
E. info@elekti.be

Terug naar overzicht
20/11/2020

Dag van de Wetenschap: 22 november - Doe digitaal mee!

Angelique Vercauteren
Categorieën: Nieuws

 

Dit weekend vindt opnieuw de dag van de wetenschap plaats, dit is het grootste wetenschapsevenement in Vlaanderen en Brussel. Het gaat dit jaar digitaal door. Er zijn activiteiten voor jong en oud en keuze tussen verschillende thema’s. Voor elk wat wils dus.

De dag van de wetenschap gaat dit jaar digitaal door en dit zorgt ervoor dat je op de website al eens een kijkje kan nemen en een lijst kan maken met je niet te missen activiteiten. Het aanbod is heel ruim, zo zijn er experimenten, workshops, liveshows, spelletjes, enzovoort. Deze dag laat je toe eens achter de schermen te kijken van verschillende bedrijven, hogescholen en universiteiten, musea, wetenschappelijke instellingen en verenigingen.

Elekti., expert in het verbinden van engineers en bedrijven, steunt dit evenement en doet mee met een Techniek Quiz. Bovendien valt er ook een LEGO Technics doos te winnen. De winnaar wordt op dinsdag 24 november bekend gemaakt via deze website. Het is de perfecte gelegenheid om kinderen op een leuke manier kennis te laten maken met techniek. Zoals we allemaal wel weten is er op de arbeidsmarkt veel vraag naar mensen met een technisch diploma. Sterker nog, met dit diploma zijn je kansen voor de toekomst gegarandeerd. Daarom is het belangrijk dat we kinderen blijven stimuleren om te kiezen voor een technische loopbaan.

Naast de dag van de wetenschap steunt elekti. ook de Techniekacademie van Vives. Dit werd in 2014 opgericht voor kinderen vanaf de lagere school. Kinderen van 8 tot en met 12 jaar kunnen onder de begeleiding van techniekcoaches technische projecten maken. Dit gaat telkens door op woensdagnamiddag. Het is de bedoeling dat kinderen op een jonge leeftijd kennis maken met techniek en STEM* (Science, Technology, Engineering & Mathematics). Ook tijdens de coronapandemie staat de Techniekacademie niet stil. Om de kinderen toch te blijven motiveren om bezig te zijn met techniek, heeft de Techniekacademie gezorgd voor een oplossing, namelijk: “Techniekacademie Thuis”. Op deze website (www.techniekacademiethuis.be) worden verschillende uitdagingen en projecten uitgewerkt die de kinderen thuis kunnen maken.

Elekti. is sinds 2015 actief op de arbeidsmarkt als selectiekantoor en heeft ondertussen een aanzienlijk netwerk opgebouwd. In West-Vlaanderen heerst er een groot tekort aan technisch geschoolden. Het idee om kinderen van jongs af aan kennis te laten maken met de sector beschouwt elekti. als een schitterend initiatief. Kinderen zijn namelijk onze toekomstige ingenieurs.

Geboeid door dit initiatief? Aarzel dan zeker niet en neem een kijkje op hun website http://www.techniekacademie.be/. Ben je zelf reeds actief in deze sector en zoek je een job of gewoon even nieuwsgierig? Contacteer ons voor een afspraak

Tot zondag 22 november op de dag van de wetenschap!
Meer informatie lees je op de website (https://www.dagvandewetenschap.be/).

 

*STEM omvat een waaier aan technologische, technische, exact-wetenschappelijke en wiskundige opleidingen en beroepen. De Vlaamse Regering ontwierp een actieplan om loopbanen in wiskunde, exacte wetenschappen en techniek te stimuleren.

 

Bronnen: https://www.dagvandewetenschap.be/ en https://www.techniekacademie.be/  

Reageer

CHAT CHAT
Consultant Heb je een vraag? Wij zijn online.

Sorry

Wij zijn momenteel niet online. Stel hier je vraag en wij nemen contact met je op

Bedankt

Bedankt voor de informatie, we nemen snel contact met u op.
Deze website zet cookies in om je een betere surfervaring te bieden. Als je de site bezoekt, verklaar je je hiermee akkoord. Lees de cookiepolicy.
Close